Moondog 100 År - Plakat

FESTIVALEN MOONDOG 100 ÅR FEJRER EN AF MUSIKHISTORIENS VIGTIGSTE OUTSIDERE VED AT SÆTTE FOKUS PÅ HANS INDFLYDELSE PÅ NUTIDENS MUSIKSCENE

Den amerikanske komponist, musiker og digter Moondog ville i år være fyldt 100 år.
Moondog (f. Louis Hardin, 1916-1999) var original og umulig at sætte i bås. Hvis man alligevel insisterer på at forsøge lander han i spændingsfeltet mellem moderne kompositionsmusik, avantgarde og folklore. I kraft af sin produktivitet, fascinerende persona og utrolige livshistorie har Moondog skrevet sig ind i historiebøgerne som en af 1900-tallets afgørende kulturelle skikkelser.

Moondog har sat sine spor i moderne musik – men de kan være svære at få øje på hvis man ikke ved hvor man skal kigge. Denne festival sætter fokus på Moondogs indfydelse i dag: Seks nutidige kunstnere har taget imod udfordringen at skrive og opføre et stykke musik som tager udgangspunkt i deres inspiration fra Moondog.

Udover disse seks koncerter byder festivalen også på en verdenspremiere af en række originale Moondog-værker som først i år er blevet transkriberet fra blindskrift. Festivalen åbner med en grundig indføring i Moondogs univers ved initiativtagerne Anders Holst og Jeppe Zeeberg.

Moondog blev berømt som excentrisk, blind gademusikant på New Yorks gader i slutningen af 1940’erne. Klædt i et karakteristisk hjemmesyet vikingekostume spillede og komponerede han på sine selvkonstruerede instrumenter i over 20 år. Fra starten af 1970’erne og til sin død levede han et utrolig produktivt komponistliv i Tyskland. Han har efterladt sig et kolossalt værk der bl.a. tæller 81 symfonier, utallige kompositioner for kammerensemble og fere digtsamlinger. Størstedelen er aldrig blevet udgivet eller opført, men meget af det kendte materiale har kultstatus i dag.

Moondog 100 År, 12-13. oktober, Literaturhaus, Møllegade 7, København N

 https://www.facebook.com/events/421976294639710/

© Barefoot Records 2015